nieuwsbrief - Fokvereniging Het Friesch Paard Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

nieuwsbrief

Juni 2020
                                                      
Beste leden,

Wij hebben goed nieuws! Zoals misschien sommigen van jullie al gezien hebben op de startlijst van het KFPS hebben wij toch het een en ander georganiseerd op 5 juli 2020 bij Equestrian Centre de Peelbergen. Omdat wij genoeg aanmeldingen hebben kan de IBOP doorgang vinden, deze proeven zullen verreden worden in een van de indoor rijhallen.

Daarnaast kunnen er hengst- en merrieveulens gekeurd worden. Wij vragen dit jaar daarvoor een kleine bijdrage, namelijk €20,- voor leden en €25,- voor niet leden. €15,- hiervan is voor de voorbrengploeg. Wanneer u besluit uw veulen zelf voor te brengen gaat er dus €15,- van dit bedrag af. Er is zoals andere jaren een chipploeg aanwezig, chippen is gratis. Ook veulenboekmerries kunnen gekeurd worden, dit is alleen voor de stamboekopname, dus zonder primering. Het inschrijven kan op de website van het KFPS bij startlijsten, inschrijven kan tot en met 21 juni. Vooraf betalen aan de fokvereniging heeft onze voorkeur, dit kan tot uiterlijk 3 juli 12:00. Wanneer dat niet mogelijk is willen wij jullie verzoeken zoveel mogelijk gepast te betalen zodat er zo min mogelijk contact is.

Uw en onze veiligheid staat voorop dus moeten wij ons aan een aantal belangrijke maatregelen houden. Er mag deze dag geen publiek aanwezig zijn, per te keuren paard mogen er 2 personen meekomen. Het is belangrijk de 1,5 meter maatregel zo veel mogelijk in acht te nemen. Verder zullen er looproutes gecreëerd worden. Gelukkig is de Peelbergen erg ruim van opzet en hebben zij zelf ook al de nodige maatregelen getroffen. Zo heeft ook het personeel al trainingen gevolgd en is de horeca coronaproof. In de catalogus die toegestuurd wordt is een protocol bijgevoegd waar alle maatregelen in staan zodat wij deze dag in goede banen kunnen leiden.

Hopelijk kijken jullie er net zo naar uit als wij dat doen en misschien tot dan.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Het Fries Paard Limburg 

Fokdagen afgelast zie https://www.kfps.nl/

Inspecties op locatie te volgen via livestream

Als gevolg van de corona-maatregelen heeft het KFPS alle fokdagen en stamboekkeuringen tot 1 september geannuleerd. De inspecties op locatie die zaterdag van start gaan zijn om dezelfde redenen niet toegankelijk voor eigenaren en publiek. Ze zullen in plaats daarvan te volgen zijn via livestream. De inspecties zijn op deze wijze live te volgen en ook op een later moment terug te zien. Daarnaast zal verslag gedaan worden via de KFPS-website en Phryso.com. Tevens zullen de uitslagen weergegeven worden op de KFPS-website (Keuringen-Startlijsten). De planning hiervoor is als volgt:
2 mei    10.00 Stal Lueks
2 mei ±13.30 Stal De Kadyk
6 mei    10.00 De Nieuwe Heuvel
7 mei    10.00 Stal Van Manen
7 mei  ±14.00 Stal Van Dijk
7 mei  ±15.45 Stal Spliethof
8 mei    10.00 Stal De Mersken
8 mei  ±13.30 Stal Minkema/Schreuder
8 mei  ±16.00 Stal Chardon

De inspecties zijn te volgen via de volgende link https://youtu.be/QmyUkaIjpeU


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

nieuwsbrief 25 april 2020    
Beste leden,

Bij deze willen wij als bestuur duidelijkheid geven betreffende onze evenementen,

Zoals u waarschijnlijk allemaal weet, mogen er tot 1 september geen evenementen georganiseerd worden.

Onze stamboekkeuring, IBOP, veulenboekhengstenkeuring en selectiewedstrijd voor het Alrako KFPS dressuurkampioenschap waren al geannuleerd, en nu hebben we moeten besluiten om ook de fokdag te annuleren.

Volgende week is er een video meeting  met de 12 fokverenigingen, Ids Hellinga en Manager keuringszaken Wytscke Schuth, daar worden definitieve
besluiten genomen aangaande eventuele fokdagen na 1 september.
Vooruitlopend op deze meeting vinden we het als bestuur niet wenselijk om bij een eventuele vrijgave voor het organiseren van evenementen na 1 september nog een keuring of fokdag te organiseren.
We willen onze leden niet zo lang in het ongewisse laten over een eventuele mogelijkheid van een Limburgse keuring want als men dan nog een datum moet prikken en paarden naar de trainingsstallen moeten, zit je zo in oktober / half november, en met merries die evt  al halverwege hun dracht zijn.

We gaan dit jaar dus geen fokdag of keuring organiseren en verzoeken onze leden gebruik te maken van de mogelijkheden van keuren op de trainingsstallen of nog te houden fokdagen van andere verenigingen.

Voor veulens, enters en twenters komt er dit jaar vanuit het KFPS geen mogelijkheid van keuring en dus van chippen. Er wordt op dit moment nog gekeken naar mogelijkheden voor het chippen, Volg hiervoor de website van het KFPS.

IBOP/ABFP
Er zullen (in ieder geval) tot 1 september geen IBOP-proeven beoordeeld kunnen worden. Vorige week is voor paarden die reeds in training waren voor een IBOP de mogelijkheid onder de aandacht gebracht om deze paarden deel te laten nemen aan een 2-weekse ABFP-test. Deze test wordt met 50% korting aangeboden voor 240 euro (incl. BTW). Hiervoor is erg veel belangstelling. Besloten is daarom, om binnen een reguliere ABFP-test twee 2-weekse testen te organiseren. Voor meer informatie en aanmeldingen kan contact opgenomen worden met Eveline van Kooten (0512-523888).

De dressuurwedstrijden vervallen ook tot 1 september. Hierdoor komt het Alrako dressuurkampioenschap dit jaar helemaal te vervallen.

Er bestaat een mogelijkheid om paarden te laten keuren bij trainingsstallen op hun locatie, maar dan zonder de eigenaren erbij. Het bestuur van het KFPS is nog in overleg om evt deze keuringen dezelfde status te geven als een buitenlandse keuring, wat inhoud dat een paard met een 1e premie, dan ook op die dag bekeken word of ze in aanmerking komt voor het kroon of model predicaat.


Verder raden wij u aan om de site van het KFPS en de Phryso goed te lezen.

Als bestuur, wensen wij u veel gezondheid toe voor u en uw naasten, en we hopen u weer te zien op een studieavond of volgend jaar op een evenement.

Met vriendelijke groeten

Bestuur
Vereniging Het Fries Paard Limburg

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu