nieuwsbrief - Fokvereniging Het Friesch Paard Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

nieuwsbrief

De goedgevulde tafel met prijzen voor de loterij
na afloop van de jaarvergadering

De studieclub o.l.v. Hans Hurkmans over ET en ICSI was goed bezocht,
en erg interessant


Nieuwsbrief februari 2019
Beste leden,
Het bestuur heeft weer bij elkaar gezeten en een paar belangrijke data voor jullie om te noteren. We hebben weer 2 interessante studieavonden voor jullie, de jaarvergadering, stamboekkeuring en veulentjes beoordelen onder begeleiding van 2 deskundige juryleden. Voor de sprekers van de studieavonden hebben we gedacht aan de fokkers en aan de gebruikers van het friese paard in de sport. De eerste studieavond staat volgende week al gepland!

- Dinsdag 12 februari; Presentatie embryotransplantie en ixi door Hans Hurkmans. Aanvang 20:00 uur bij Fam v Driel, Kanaalstraat 16 te Liessel. Hans Hurkmans heeft zich volledig gespecialiseerd op dit gebied en werkt samen met Veterinair Centrum Someren, hij fokt zelf ook friese paarden en is lid van onze fokvereniging. Een interessante avond over wat er allemaal mogelijk is binnen de fokkerij samen met de voor en nadelen. Leden gratis entree, niet leden ook van harte welkom €5 entree.

 Vrijdag 22 maart jaarvergadering; aanvang 20:00 uur De Houberij, Kerkstraat 68 Panningen. Bestuurslid Marcel Lemmen is aftredend en niet herkiesbaar. Geïnteresseerde kunnen zich vóór 15 maart melden bij Anita v Kempen of Judith Boerstal.

 Zondag 28 april; Stamboekkeuring Kronenberg bij de Peelbergen Stamboekkeuring, IBOP, veulenboek hengsten en selectie wedstrijd voor het Alrako KFPS dressuurkampioenschap.

 Dinsdag 7 mei; Presentatie en praktijk door een paardenfysiotherapeut. Aanvang 20:00 uur bij Fam v Kempen, Sprongseweg 7 Rijkevoort. Een interessante avond voor alle gebruikers van het friese paard in de sport. Wat zijn veel voorkomende struikelblokken, hoe kunnen we deze herkennen en wat kunnen we er aan doen. Leden gratis entree, niet leden ook van harte welkom €5 entree.

 Dinsdag 4 juni; Veulentjes beoordelen onder leiding van Wil Thijssen en Jan Hellinx. Aanvang 20:00 uur bij Fam v Kempen, Sprongseweg 7 Rijkevoort. Een mooie kans om te leren van deskundige juryleden hoe de ze tot hun beoordeling komen tijdens de keuring en veulentjes te zien van verschillende hengsten. Leden gratis entree, niet leden ook van harte welkom €5 entree.

Wij hopen bij de studieavonden en jaarvergadering op een grote opkomst van onze leden iedereen is welkom!
Met vriendelijke groeten,
Bestuur het Fries Paard Limburg

Excursie naar Havens voerders

Op 21 maart zijn we op excursie geweest naar Havens voeders in Maashees
Het was een mooie en leerzame avond en het uitzicht vanaf de 50 m hoge silo was geweldig


 

November 2017

Beste Leden,


Het keuringsseizoen is voorbij en we kijken alweer reikhalzend uit naar de eerste bezichtiging en de nieuwe hengsten. Ondertussen hebben wij niet stil gezeten en zitten we volop in de voorbereidingen van een aantal activiteiten.

Er is een compleet vernieuwde website die er prachtig en overzichtelijk uitziet. Hier is altijd de meest actuele informatie te vinden en kunt u zien hoe u ons het beste kunt bereiken. Uiteraard hebben we ook nog steeds onze facebookpagina. Ook wordt er hard gewerkt aan het jaarboek. Het streven is om deze nog voor het nieuwe jaar bij u op de deurmat te hebben liggen.

Als eerste activiteit staat de regiovergadering op maandag 6 November om 20.00 uur bij de Houberij in Panningen (kleine zaal) op de agenda. We hopen op een goede opkomst, ons is in ieder geval ter ore gekomen dat het KFPS zeer content is met de actieve bijdrage in deze vergaderingen door leden van onze vereniging.

Zoals elk jaar willen we ook dit jaar weer de nieuwe aangewezen hengsten gaan bespreken. Wil Thijssen en Jan Hellinx hebben weer toegezegd om hun deskundigheid met ons te delen die avond. Dit gaat plaatsvinden op donderdag 14 dec om 20.00 uur bij stal de Lagevoort van fam v. Driel in Liessel.

29 april hebben we weer de stamboekkeuring en IBOP bij de Peelbergen. Het lijkt nog ver weg, maar voor u het weet is het weer zover. In 2018 bestaat onze vereniging 20 jaar, is het niet eens tijd voor een goed feestje?! Wij denken van wel hebben al wat zitten brainstormen maar als u nu een fantastisch idee heeft, schroom dan niet om ons te informeren.

De activiteiten nog even op een rijtje:
- Maandag 6 november:  Regiovergadering, 20.00 uur, Houberij Panningen (kleine zaal)
- 27 tm 30 november: Eerste bezichtiging, Drachten
- Donderdag 14 december: Hengsten bespreken, 20.00 uur, Stal de Lagevoort Liessel
- 11 tm 13 Januari 2018: Hengstenkeuring, Leeuwarden
- 19 februari 2018: Clinic/studieavond, mmv van Jolanda Slootjes en Wil thijssen, meer info volgt nog
- Eind maart/April 2018: Studieavond mmv een dierenarts, meer info volgt nog.
- 29 April 2018: IBOP/stamboek- en veulenboekhengstenkeuring, Peelbergen
- 7 Juli 2018: fokdag, Peelbergen


Vriendelijke groeten,

Bestuur het Fries Paard Limburg
              

        

             

     

                     

                         


    

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu