nieuwsbrief - Fokvereniging Het Friesch Paard Limburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

nieuwsbrief

   
Beste leden,

Bij deze willen wij als bestuur duidelijkheid geven betreffende onze evenementen,

Zoals u waarschijnlijk allemaal weet, mogen er tot 1 september geen evenementen georganiseerd worden.

Onze stamboekkeuring, IBOP, veulenboekhengstenkeuring en selectiewedstrijd voor het Alrako KFPS dressuurkampioenschap waren al geannuleerd, en nu hebben we moeten besluiten om ook de fokdag te annuleren.

Volgende week is er een video meeting  met de 12 fokverenigingen, Ids Hellinga en Manager keuringszaken Wytscke Schuth, daar worden definitieve
besluiten genomen aangaande eventuele fokdagen na 1 september.
Vooruitlopend op deze meeting vinden we het als bestuur niet wenselijk om bij een eventuele vrijgave voor het organiseren van evenementen na 1 september nog een keuring of fokdag te organiseren.
We willen onze leden niet zo lang in het ongewisse laten over een eventuele mogelijkheid van een Limburgse keuring want als men dan nog een datum moet prikken en paarden naar de trainingsstallen moeten, zit je zo in oktober / half november, en met merries die evt  al halverwege hun dracht zijn.

We gaan dit jaar dus geen fokdag of keuring organiseren en verzoeken onze leden gebruik te maken van de mogelijkheden van keuren op de trainingsstallen of nog te houden fokdagen van andere verenigingen.

Voor veulens, enters en twenters komt er dit jaar vanuit het KFPS geen mogelijkheid van keuring en dus van chippen. Er wordt op dit moment nog gekeken naar mogelijkheden voor het chippen, Volg hiervoor de website van het KFPS.

IBOP/ABFP
Er zullen (in ieder geval) tot 1 september geen IBOP-proeven beoordeeld kunnen worden. Vorige week is voor paarden die reeds in training waren voor een IBOP de mogelijkheid onder de aandacht gebracht om deze paarden deel te laten nemen aan een 2-weekse ABFP-test. Deze test wordt met 50% korting aangeboden voor 240 euro (incl. BTW). Hiervoor is erg veel belangstelling. Besloten is daarom, om binnen een reguliere ABFP-test twee 2-weekse testen te organiseren. Voor meer informatie en aanmeldingen kan contact opgenomen worden met Eveline van Kooten (0512-523888).

De dressuurwedstrijden vervallen ook tot 1 september. Hierdoor komt het Alrako dressuurkampioenschap dit jaar helemaal te vervallen.

Er bestaat een mogelijkheid om paarden te laten keuren bij trainingsstallen op hun locatie, maar dan zonder de eigenaren erbij. Het bestuur van het KFPS is nog in overleg om evt deze keuringen dezelfde status te geven als een buitenlandse keuring, wat inhoud dat een paard met een 1e premie, dan ook op die dag bekeken word of ze in aanmerking komt voor het kroon of model predicaat.


Verder raden wij u aan om de site van het KFPS en de Phryso goed te lezen.

Als bestuur, wensen wij u veel gezondheid toe voor u en uw naasten, en we hopen u weer te zien op een studieavond of volgend jaar op een evenement.

Met vriendelijke groeten

Bestuur
Vereniging Het Fries Paard Limburg

De goedgevulde tafel met prijzen voor de loterij
na afloop van de jaarvergadering

De studieclub o.l.v. Hans Hurkmans over ET en ICSI was goed bezocht,
en erg interessant

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu